Ядра кісточки абрикоса у меду акації 1 л (1200 грам)
450 ₴
- Готово до відправки
- Код: 1443512461
Ядра кісточки абрикоса (солодкі) у акацієвому меду з нашої сімейної пасіки.
Корисні речовини в кісточках абрикосів:
- Токоферол (Вітамін Е) запобігає передчасному старінню.
- Калій, кальцій, фосфор і залізо зміцнюють імунітет і підтримують нормальну роботу організму. Завдяки високому вмісту калію і заліза кісточки допомагають позбутися від анемії.
- Йод і магній стимулюють роботу головного мозку й щитовидної залози та здатні зняти симптоми гіпертонії.
- Ненасичені жирні кислоти допомагають м’язам швидше відновлюватися після інтенсивних фізичних навантажень, а також відповідають за красу і здоров’я шкіри, нігтів і волосся.
- Вітамін B17 (амигдалін) сприяє боротьбі з раковими клітинами.
- Вітамін B15 (пангамова кислота) розширює судини, знижує рівень холестерину, добре впливає на роботу печінки та нирок.
- Вітамін PP підтримує окислювально-відновні реакції в організмі.
- Харчові волокна вбирають токсини в кишківнику, підвищують його тонус і нормалізують роботу корисної мікрофлори.
Абрикосові кісточки містять унікальний вітамін – В17 (амигдалін). Його вміст можна відчути на смак: чим гіркіше насіння, тим більше в ньому міститься амигдаліну.
Найбільше цього вітаміну у кісточках дикорослих сортів абрикосів. Таке насіння дрібне і дуже гірке. Його можна вживати з лікувальною метою, але у строго обмеженій кількості.
Абрикоси з крупнішими кісточками зазвичай сортові, і їхнє насіння солодкувате. Воно містить обмаль амигдаліну і його можна прирівняти до десертних горіхів.
Єдине насіння, яке можна їсти – абрикосове. Його використовують в кулінарії, у косметиці і для лікування певних захворювань. Але насіння далеко не всіх абрикосів можна їсти!
Амигдалин, який міститься у ядрах абрикосових кісточок, попереджує ракові захворювання і позитивно впливає на стан хворих на онкологію.
Абрикосові кісточки рекомендують їсти для профілактики ракових захворювань. Норма – від 7 до 20 насінин щодня.
При онкозахворюваннях кількість насіння потрібно істотно збільшувати, орієнтовно 1,5-2 насінини на 1 кг ваги.
Обов’язкова умова – їсти по насінині протягом всього дня, ретельно розжовуючи (не за один прийом), можна додати трошки меду.
Починати варто з прийому кількох насінин, а поступово дозу збільшувати до необхідної. Під час лікування важливо пити достатню кількість води, а саме по 30 мл на 1 кг ваги протягом дня.
СКІЛЬКИ КІСТОЧОК МОЖНА ЇСТИ
Абрикосові ядра допомагають лікувати бронхіт, коклюш, очищають організм від паразитів. Але важливо дотримуватися міри. Якщо з’їсти забагато ядер, можна нашкодити своєму організмові і навіть отруїтися.
Річ у тому, що амигдалин у малих дозах має лікувальні властивості, а у великій кількості – навпаки, негативно впливає на роботу здорових клітин.
Тож дорослим можна їсти до 50 г абрикосових кісточок на день, а дітям – до 25 г.
Не варто їсти занадто гіркі ядра абрикос: у них амигдалин міститься в більшій кількості. Не варто забувати, що в складі абрикосових кісточок є синильна кислота, при надлишку якої можуть постраждати тканини кишківника і весь організм.
КОРИСТЬ І ШКОДА АБРИКОСОВИХ КІСТОЧОК
Цілющі властивості абрикосових кісточок використовуються з сивої давнини. Уже в Стародавньому Єгипті подрібнені ядра абрикосу застосовувалися для лікування втрати голосу (ларингіту) і слабкості кишківника.
Китайські цілителі використовували олію з абрикосових ядер для лікування захворювань шкіри та суглобів. Середньовічний лікар Авіценна використовував кісточки абрикосу для лікування бронхіту. Все це стало можливим завдяки вмісту в ядрах цих фруктів безлічі корисних речовин і з’єднань.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 1.2 г |
Об`єм | 1 л |
Користувацькі характеристики | |
Вид меду | Акацієвий |
Упаковка | Пластикова тара |
- Ціна: 450 ₴